Привіт, друзі. Сьогодні розповідь про те, де можна приємно провести вечір удвох, з друзями, з дітьми, з гостями нашого міста, в тому числі гостями з-за кордону. Ресторан Казбек у Москві відкрився в 2016 році і відразу привернув увагу досвідчених жителів столиці своїм колоритом і особливим шармом.

Ми розповімо про цьому місці з трьох причин

  • Місце затишне і стильне. Тут варто побувати самим і отримати нові враження.
  • Смачна кухня. Грузинські вина.
  • Тут проходять майстер класи. В них можна взяти участь самим і навіть з дітьми.
  • Зміст статті

    • 1 Як ми опинилися в цьому красивому місці смачному
    • 2 Ресторан Казбек
    • 3 Меню
    • 4 Враження від Airbnb
    • 5 Скільки коштує
    • 6 Як дістатися
    • 7 Де зупинитися в Москві

    Як ми опинилися в цьому красивому місці смачному

    В нашому улюбленому сервісі бронювання житла Airbnb з’явилася нова можливість – «Враження». Ми вирішили не зволікати і дізнатися, які враження пропонує москвичам і гостям столиці сервіс.

    Ресторан Казбек відразу привернув увагу – грузинська кухня, в тому числі сучасна, хороші відгуки, розташування – з тераси видно набережна Москва-ріки, колишня будівля історичної Трехгорной мануфактури.

    Тобто з одного боку – історичне місце, з іншого — сучасний ресторан.

    Відразу скажу, що затіяли ми це не дарма. Сподобалося все: і ресторан, і шеф-кухар і люди, і обстановка і про-про-про-дуже смачна (і красиво подана) їжа, і майстер клас. Ми навчилися готувати аджарські хачапурі.

    Шеф-кухар Мамия Джоджуа

    Однак почну по порядку, вийде невеликий відгук з фотографіями про самому ресторані і про майстер класі.

    Ресторан Казбек

    Знаходиться в історичній будівлі найстарішого текстильного підприємства «Трьохгірська мануфактура».

    Ресторан розташувався в колишньому цеху ситценабивной фабрики, побудованої ще в 1799 році. Потім будівлі перебудовувалися, змінювалися і модернізувалися, але зберегли історичну обстановку.

    Перед дизайнером ресторану стояло надзвичайно складне завдання: зберегти історичні риси місця і створити затишний грузинський будинок з усіма елементами, характерними для тбіліського колориту.

    На наш погляд вийшло відмінно. Простір колишнього цеху розбито на зали. Є столики для романтичної зустрічі на двох і чотирьох. Є невеликий відкритий зал для компанії, є «буфет» з справжньою піччю, є закритий кабінет для банкетів і цього гульні.

    Є чудова веранда. На неї ми не потрапили, оскільки були в квітні, коли літній сезон ще не відкрився. На веранду ми тільки подивилися – дуже красива і зручна. Вирішили прийти сюди ближче до літа, щоб подивитися на набережну москви-ріки з веранди.

    До речі, посидіти на веранді хочуть багато, тому місця потрібно замовляти заздалегідь (за кілька днів).

    Описувати ресторан не будемо, коли прийдете самі все почуєте. Одна з причин, чому нам сподобався Казбек, це знайомство з директором Станіславом Евкиным.

    Директор Станіслав Евкин

    Він зустрів нас особисто, провів по залах, з неймовірною любов’ю все показав і розповів. Він знає все про кожній деталі інтер’єру, як вона робилася і чому саме її взяли.

    Крім фотографій на стінах, в ресторані були виставлені чудові портрети грузинських жінок діячів сучасної культури. Виявилося, що це фото-виставка.

    В ресторані є жива музика – група професійних музикантів і співаків. Дуже гарно співали.

    Взагалі, обстановка, дійсно, домашня. Приємний гостинний будинок з мандаринами, гранатами, чурчхелами, глечиками та справжньою піччю.

    Меню

    У нас була своя програма, але в меню ми заглянули. Воно не викликало шоку. Ціни прийнятні

    Порадувало, що є найкращі грузинські вина. Я от наступного разу замовлю собі Оджалеші. Вино це люблю дуже, але давно не бачила і не пила.

    Враження від Airbnb

    Цю нову послугу можна купити, а можна використовувати бали, накопичені від бронювання житла в подорожах. У нас були бали, які ми вирішили використати не в іншій країні, а вдома.

    Ресторан Казбек майстер клас грузинської кухні «Хачапурі по-аджарськи».

    У програму входило:

    • Зустріч із шеф-кухарем Мамия Джоджуа і розповідь про кухню ресторану Казбек, в чому відмінність від інших ресторанів грузинської кухні в Москві.
    • Дегустація напою (це було приємне домашнє малинове вино). Можна замінити на безалкогольний напій, що Галя і зробила. Їй дали дуже смачний напій теж на малині з приємними природними добавками, — ніякої хімії.
    • Холодне блюдо (тартар). Маленьке, але дуже ситна.
    • Знайомство з директором Станіславом Евкиным, який провів справжню унікальну екскурсію по ресторану.
    • Майстер-клас Хачапурі по-аджарськи. Його вела мама шеф-кухаря висока ставна жінка Нана.
    • Зняття проби зі своїх виробів.
    • Десерт. Надзвичайно смачний і красивий. Нічого смачнішого не едала.

    Зустріч розрахована на 4 години, але ми пробули довше, т. к. йти не хотілося. У ній можуть брати участь до 8 чоловік. Нас було троє + місця забронювали 5 американців, але вони не прийшли. Можливо, з ними було б прикольніше, але без них нам було спокійно і класно.

    Перебували ми в спеціальній кімнаті-кухні для гостей.

    До речі, всі фрукти (мандарини, гранати), попкорн (три тарілочки для розгону апетиту стояли на столі) і солодощі можна пробувати.

    До нас був приставлений особистий офіціант в грузинському стилізованому картузі.

    Про напій я сказала. Тепер про холодному блюді. Це було в п е ч а т л е н і е, тому що я б н і к о р д а, н і к о р д а в житті не замовила б собі сире м’ясо. А в Казбеці нам запропонували страва з сирого м’яса молодого ягняти. Це було дуже смачно і дуже ситно.

    Майстер-клас проходив у залі, під живий грузинське багатоголосся. Чоловіки співають дуже красиво.

    До нашого здивування хачапурі виявилися зовсім не такими, як ми собі уявляли і пробували. Врахуйте ще й той факт, що готувалися вони в печі на живому вогні.

    З’їсти свої хачапурьки повністю ми не змогли. Нам упакували їх в іменні коробочки.

    Незабутній Десерт. Скажу тільки, що один з інгредієнтів – варення із зелених волоських горіхів, яке я дуже люблю.

    Трохи погорячившись, ми замовили каву. Це було зайвим, оскільки ми і так об’їлися.

    Як підсумок: вражень багато і вони найкращі.

    Нам здалося, що ресторан хоче отримати Мішленівську зірку. І думаємо, у них це вийде. Після зустрічі з нами на майстер-класі шеф-кухар і директор помчали на зустріч зі знаменитим італійським кухарем, який проводив свій майстер-клас у Москві.

    Так що рекомендуємо спробувати цю послугу від сервісу Airbnb. І просто, — побувати в Казбеці, спробувати кухню, насолодитися атмосферою і видами на набережну москви-ріки.

    Скільки коштує

    Враження «Вечір з грузинським акцентом» коштує 27 євро з людини. Максимум група може складатися з 8 чоловік.

    Як дістатися

    Адреса ресторану: вулиця 1905 року, д. 2. Найближчим станція метро: м. Вулиця 1905 року (від метро йти хвилин 15 пішки в бік набережної).

    Офіційний сайт: www.mykazbek.ru

    Де зупинитися в Москві

    Багато хороших і різних (по місцю розташування, за вартістю, по комфорту) варіантів житла в Москві є на сервісі AirBnb. Цей сервіс ми любимо за економію і великий вибір. Як заощадити і як користуватися сервісом ми розповіли тут.

    У Москві є хороші готелі, можна зупинитися у них. Щоб не напоротися на табличку «вільних місць немає», забронюйте номер в готелі заздалегідь через цей сайт бронювання.

    Пропонуємо непогані варіанти готелів та хостелів у Москві

    З повагою, Алла Сутягіна


    Підпишись на оновлення блогу і отримуй свіжі статті на пошту
    Завантаження…
    Натискаючи кнопку «Підписатися»,ви даєте
    згоду на обробку своїх персональних даних

    Сподобалася стаття? Поділися з друзями:

    Вам також може бути цікаво


    Головні різдвяні ярмарки Берліна 2017-2018 на карті, що спробувати з національної кухні

    Найнеймовірніші ринки по всьому світу — must see для шопоголіків

    Місто Малакка – унікальний культурний центр в Малайзії