Подорожі, це не тільки поїздки, гора фотографій, ночівлі в готелях і покупки сувенірів. У кожного вашої подорожі обов’язково є свій неповторний «смак».

Ми говоримо про національні страви, чудеса місцевої кухні, нових аромати спецій. А ще, про найбільш дивні, а іноді навіть лякають стравах, які пропонують туристу гостинні тубільці.

Отже, самі дивні делікатеси з усього світу. Багато виглядають лякаюче або можуть навіть загрожувати вашому життю. Але, хто сказав, що вони не опиняться неймовірно смачними?

1. Касу марцу у нас на першому місці

Це сир, які роблять лише на теренах Сардинії. Зрілий, дуже м’який ароматний сир. А все тому, що в нього закладають жменьку личинок особливої сирної мухи. А потім, просто залишають на повітрі. Завдяки личинкам, сир швидше дозріває. Далі починається сама трапеза, а вона не для слабкодухих. М’який сир потрібно намазати на хліб «pane carasau», а подаються ці бутербродики з дуже міцним вином.

До речі, а що з личинками? Вони залишаються в сирі і повинні бути живими. Якщо личинки мертві, то ваш сир, на жаль, несвіжий. Личинка сирної мухи може підстрибувати на висоту до 15 сантиметрів. Кажуть, це дуже смачно. Але, знайдуться сміливці, які захочуть продегустувати цей неймовірний сир?

2. Balut

Популярний в Азії, а особливо поширений на Філіппінах. Вважається дуже потужним афродизіаком, до речі. Що ж це таке? Його ще називають «яйце з ногами». Гусячі яйця викладають на сонце, щоб ембріони швидше дозріли. Потім, його просто варять і їдять ложечкою. Їсти можна все вміст з лапками, дзьобом і кісточками.

3. Кави Копі лювак

Це кава уже відомо навіть за територією Азії. Це особливий кави. Власне, це звичайний кави, але спосіб його отримання деяких неприємно шокує. Спочатку ваші кавові зерна повинен з’їсти звірятко мусанг. Це така маленька то миша, то білка. Він не зможе повністю переварити зернятко, так що їх можна буде зібрати з його екскрементів. Після цього вже каву подрібнюють, заварюють, насолоджуються його новим м’яким смаком. Проходячи через травний тракт мусанга, зерно втрачає свою гіркоту. До речі, ця кава — найдорожчий. Це і зрозуміло, звірята-то маленькі, не можуть виробляти більше 300-400 кг за рік.

4. Хаггіс

Ще один цікавий делікатес, але тепер у нас шотландська кухня. Можна сказати, це все краще від барана відразу. Беруться потрухи, ними фарширується баранячий ж шлунок. Все це приправляється вівсяним борошном, трохи цибулі і спецій для аромату. Готуємо на повільному вогні 3 години. Подаємо з відвареною картоплею. Бажаючі можуть присмачити готову страву жменькою брукви. До речі, звучить не так вже й страшно, не знаходите?

5. Фугу

Вже мало кого здивуєш, адже про цю отруйну рибку не раз писали, а багато хто вже встигли спробувати. Але, ми просто зобов’язані включити її в наш список. Це дійсно небезпечний продукт, адже риба отруйна. У малій кількості токсин тетродотоксин викликає легке поколювання в кінцівках, оніміння мови. Така смачна гра зі смертю.

Якщо фугу приготували неправильно, то токсин стає смертельною отрутою. Японський кухар повинен пройти дуже ретельне навчання, перш ніж обробляти та подавати гостям фугу. Смерть може настати миттєво, а іноді паралізує людину. До речі, один гурман 3 дні був паралізований, серце майже не билося. Його визнали мертвим. Дія отрути пройшло раптово, буквально перед кремацією.

6. Ескамолес

Ось дійсно неприємний делікатес. У багатьох все, що пов’язано з великими комахами, викликає панічні атаки і припливи неприязні. А тепер уявіть собі блюдо з яєць величезних мурах Liometopum. Подається з улюбленим соусом гуакомоле. Коли ви пробудете його перший раз, будьте обережні. Мурашині яйця — сильний алерген.

7. Хакарл

Готують в Ісландії. Готується з м’яса акули, та не простого, а добре протухлого. Туша акули закопується на 2-6 місяців. За цей час вона дійде до «кондиції». Потім, тушу викопують і сушать. Продається в маленьких баночках або вакуумній упаковці. Їдять його теж потроху. Багато вважають, що це огидно несмачна їжа. Ісландці з вами не погодяться, це вже точно.

8. Бутерброд з мозком

Ні, це не жарт. Такі сандвічі подають в штаті Міссурі. Скибочки мозку теляти ніжні і смачні. Правда, не кожен зважитися спробувати таку страву. До речі, такі бутерброди популярні ще в Мексиці, Сальвадорі.

9. Звичайні устриці

Це делікатес для гурманів. А є ще «гірські устриці». Вони абсолютно не мають відношення до слизьким молюскам. Це яйця дикого бика, або навіть кабана. Цей ніжний орган очищають, акуратно нарізають і обвалюють у борошні. Потім, потрібно посмажити «гірських устриць». Не всі чоловіки, правда, з готовністю пробують це блюдо. Мабуть, із солідарності. Зате в США і Канаді дуже популярна закуска.

10. Фарширований верблюд

Ось так прямо, цілий великий верблюд з двома горбами. В якості начинки — вівця. Або, якщо у вас немає вівці, щоб нафарширувати вашого верблюда, використовуйте 20 курей. Курей, до речі, потрібно нафарширувати яйцями. А в яйця можна додати рис. Виходить багато, рясно, жирно і зовсім незвично для нашого почуття кулінарного прекрасного. Якщо вірити книзі рекордів Гіннеса, це взагалі саме велике блюдо, яке було придумано в світі.

11. Суп з пташиних гнізд

Подається в Китаї. Готується з справжніх гнізд пташки карачки. Птах дбайливо будує гніздо з морських водоростей, власної слини та ікри дрібних рибок. Чому б не зварити разом? По смаку як рибний суп. Це не єдине гніздо, яке вживають у їжу. Ще популярні ластівчині гнізда. З них готують супи, навіть напої, солодощі. Але, вони дуже дорогі. Порція такого супу може обійтися вам в 1000 доларів.

12. Sannakji

Подають в Кореї. Це невеликий салат з морепродуктів. Головне, щоб вони були свіжими. Навіть…живими. Маленькі восьминоги на тарілці ворушаться і звиваються, поки ви їх ріжете, поливаєте кунжутним маслом. До речі, поки ви їсте цей свіжий морський салат, він може стати причиною смерті. Від задухи, наприклад, адже щупальця з присосками вже дуже не хочуть бути з’їденими. Борються за життя навіть після того, як їх відрізають. Є припадає на свій страх і ризик.

13. Лютефикс

Подають в Норвегії. Спочатку потрібно висушити тріску на холодному норвезькому вітром. Потім, 3 дні її будуть вимочувати в міцному розчині каустичної соди. Після цього риба повністю змінює свою консистенцію. Це блюдо називають ще «мильної рибою», адже вона стає желеподібною. Навіть кісточки перетворюються в м’яке желе. Запах, звичайно, своєрідний. Необхідно трохи запекти ваш лютефіск, а потім можна подавати на стіл.

Ніколи, чуєте, ніколи не їжте лютефіск срібними столовими приборами. Срібло вступить в потужну хімічну реакцію з содою, а ви не зрадієте результатами цього поєднання.

14. Пача (pacha)

Делікатес з Ірану. Вам потрібна ціла голова вівці. Спочатку выкалываете їй очі. Подається вареної із залишками зубів. Це не додає їй гастрономічного чарівності, роблячи ваше блюдо на вигляд лякає. Найкраще йде з гарніром з варених овочів або свіжим салатом.

Як взагалі рецепти цих страв прийшли в голову своїм творцям? Ми не знаємо. Хоча, де-небудь в Японії або Ірані наші західні страви теж здаються дивними або шокуючими. Що ж, з місцевою кухнею наші подорожі стають тільки пікантніша.


Підпишись на оновлення блогу і отримуй свіжі статті на пошту
Завантаження…
Натискаючи кнопку «Підписатися»,ви даєте
згоду на обробку своїх персональних даних

Сподобалася стаття? Поділися з друзями:

Вам також може бути цікаво


Готовий маршрут по регіонах Італії Емілія-Романья і Ломбардія: від Ріміні до Мілана

Нова функція поділу платежу від AirBnb

Нові правила: як тепер провозити свій багаж і ручну поклажу в літаку з 5 листопада 2017 року