Яскрава, екзотична південно-східна Азія не перестає дивувати туристів. Але, крім храмів, пляжів, кокосового молока і неймовірних шоу тут є на що подивитися. Зовсім чужа нам кухня. Звичайно, це традиційні страви для місцевих. Туристи не так часто вирішуються скуштувати їх. Якщо ви хочете відчути справжній смак Таїланду, обов’язково шукайте їх у вуличних торговців і в місцевих кафе.

М’ясо кажанів

М’ясо кажана містить зовсім мало жиру, зате багате протеїном. Воно високо цінується в Азії. Це корисні, поживні тварини. Смачні чи ні — вам вирішувати. Але, спочатку спробуйте печеня з летючих мишей. Їх м’ясо сильно пахне сечею, але це не повинно вас зупиняти. Зазвичай, подається з великою кількістю спецій, часником, травами. Неприємний запах добре маскується.

М’ясо тушкують або смажать, з нього готують супи. Звичайно ж, його рекомендують чоловікам для підтримки молодості і потенції. Жінки теж не повинні ним нехтувати, адже м’ясо кажана або летючої лисиці дуже корисне.

Закуски з комах

Якщо ви вже побували в Таїланді, то цією закускою вас не здивувати. Паттайя і Крабі пропонують вам ці хрусткі снеки на кожному розі. Жуки та коники у фритюрі замінюють насіння, горішки, чіпси. Це корисна білкова закуска.

У місцевих такий перекус дуже популярний, а туристи приходять в шок від гори смажених коників, скорпіонів, жучків, тарганів. До речі, за смаком як горішки. Личинки схожі на курку або ніжну свинину. Всі плазують тварини потрапляють, рано чи пізно, на прилавок в смаженому вигляді. Знаходяться сміливці, які купують собі такий пакетик на нічному ринку. Більшість же просто гребує є цих неприємних комах. До речі, якщо вже берете собі на закуску щось таке, то попросіть присмачити їх соєвим соусом або оцтом.

Особливий соус з протухлої риби

Нехай назву вас не лякає. Це соус з анчоусів, який вважається їжею для гурманів. Дійсно, тухла риба з рисом — їжа не для всіх і кожного. Називається воно «нам пла». Соус готується просто. Дрібна риба пересипається сіль, її залишають на кілька днів у дерев’яних ящиках під сонцем. Далі, збираємо забродившую рідина. Це і є наш соус, ароматний, густий, солоний. До речі, соус з заграв або протухлої риби — відмінні ліки від печінкових паразитів. Популярне Блюдо, а сам соус можна купити на ринку, в супермаркеті.

М’ясо жаби смажене, варене, у фритюрі

Місто Чіангмай відомий своїми особливими стравами з жаб. Тут можна спробувати все — жаби варені, смажені, сушені, тушковані, в’ялені. Особливо смачна жаб’яча шкіра у фритюрі. За смаком нагадує курчати. Готується з різноманітними травами, жасминовим рисом, лаймом. Сюди йдуть кращі приправи. Такі жаби живуть на рисових полях.

Туристи виявляли стільки інтересу до таких страв, що стало прибутковіше займатися розведенням жаб, чим обробляти землю. Спробуйте, це одне із самих «нешкідливих» страв всього Таїланду. Часто, навіть не можна відразу зрозуміти, що це за м’ясо. Його подають з овочевими гарнірами, красиво сервірують. Вам здається, що ви їсте найніжнішого курчати. А це рисова жаба.

Делікатеси з кров’ю і жовчю

Вуличні кафе подають густий суп з локшиною, називається «нам струм». Але, перш ніж пробувати його, давайте дізнаємося з його це робиться. Звичайні для Таїланду інгредієнти, плюс кров. Взагалі, страви з кров’ю дуже популярні. Наприклад, «лааб». Це свежепорубленная курка або свинина з кров’ю, соком лайма, кінзою, цибулею, рисом. В багато страви додається свіжа кров з печінки тварини. А іноді і жовч. Дає прилив сил, бадьорості, заряджає енергією.

У Таїланді завжди краще спочатку питати «а з чого це?», а тільки потім пробувати.


Підпишись на оновлення блогу і отримуй свіжі статті на пошту
Завантаження…
Натискаючи кнопку «Підписатися»,ви даєте
згоду на обробку своїх персональних даних

Сподобалася стаття? Поділися з друзями:

Вам також може бути цікаво


Таємниці і легенди Венеції — розповідають місцеві жителі

Наш відгук про відпочинок на Пхукеті: загальні враження, плюси і мінуси

Ці 12 рад зроблять ваш переліт комфортніше